Acquire

Opel is Electric: emissievrij plezier van Corsa-e tot Zafira-e LifeOpwindend: superieure rijprestaties, grote actieradius, volledig praktisch

Opel_Electric

Opel is elektrisch, getuige het brede aanbod aan elektrische modellen dat de autofabrikant al in de aanbieding heeft. Klanten kunnen genieten van emissievrij rijden met voertuigen van klein tot groot. Het portfolio varieert van de batterij-elektrische bestseller Opel Corsa-e tot de baanbrekende nieuwe Opel Mokka-e, Opel Vivaro-e en Opel Zafira-e Life en de Opel Grandland X als plug-in hybride. De sterke acceleratie en actieradius tot 337 kilometer (Corsa-e) in de WLTP-cyclus maken de elektrische voertuigen van Opel leuk en geschikt voor dagelijks gebruik.

Bovendien bieden ze standaard een ruime keuze aan oplaadmogelijkheden. In het komende jaar breidt Opel zijn portfolio uit met de “e” -versies van Combo, Combo Life, Movano en de nieuwe Astra. En tegen 2024 zal het merk met de "Blitz" geëlektrificeerde versies van al zijn modellen hebben.

 

Sterke prestaties: rijplezier zonder angst voor actieradius

De Opel Grandland X Hybrid4 zorgt voor rijplezier vanaf de eerste druk op het gaspedaal. Onder zijn sportieve, elegante carrosserie bevindt zich een systeemvermogen van 221 kW (300 pk) en een maximumkoppel van 520 Newtonmeter, evenals elektrische vierwielaandrijving (WLTP[1]-brandstofverbruik: 1,4-1,3 l / 100 km, CO2-uitstoot 32-29 g / km NEDC[2], beide gecombineerd: 1,6-1,5 l / 100 km, 36-34 g / km CO2). Dit betekent dat de plug-in hybride niet alleen onder ongunstige weersomstandigheden veilig op de baan is, maar ook in slechts 6,1 seconden van 0 naar 100 km / u kan accelereren.

De puur batterij-elektrische Opel modellen zorgen voor net zo veel plezier, bijvoorbeeld de met de 'Golden Steering Wheel 2020' gelauwerde Corsa-e. Zijn elektromotor levert 100 kW (136 pk) en 260 Nm maximumkoppel vanaf het eerste moment. Hij accelereert van 0 tot 50 km / u in 2,8 seconden en tot 100 km / u in 8,1 seconden. De bestuurder kan kiezen uit drie rijmodi: Normaal, Eco en Sport. 'Sport' past vooral bij een dynamische rijstijl, omdat het gaspedaal en de besturing directer reageert. In “Eco” daarentegen is de auto ‘getrimd’ voor een optimale energie-efficiëntie. Met zijn batterij van 50 kWh kan de Corsa-e tot 337 km afleggen in de WLTP-cyclus met een enkele lading van de batterij.

 

Alle opties voorzien: opladen in alle eenvoud

Wanneer bestuurders van een elektrisch Opel model moeten opladen, hebben ze een vrije keuze. De batterij van 50 kWh van de Corsa-e kan bijvoorbeeld in 30 minuten worden "opgeladen" tot 80 procent van de laadstatus bij een 100 kW DC (gelijkstroom) station. Deze mogelijkheid is standaard aanwezig op de Corsa-e, evenals de Mokka-e, Zafira-e Life en Vivaro-e.

Of het nu gaat om een ??wallbox, snellader of een kabel voor het huishoudstopcontact - de elektrische modellen van Opel zijn voorbereid op alle laadmogelijkheden van eenfasig tot driefasig laden met 11 kW AC (wisselstroom). En voor iedereen die graag grenzeloos reist, is de optionele "Universal Charger" de beste oplossing. Met zijn drie adapters kan de mobiele oplader op bijna elk huishoudelijk stopcontact tot driefasig worden aangesloten, maar ook op openbare laadstations.


[1] De gegevens over brandstofverbruik en CO2-uitstoot werden bepaald volgens de methodologie van de WLTP-testprocedure (R (CE) nr. 715/2007, R (EU) nr. 2017/1151)

[2] Gegevens over brandstofverbruik en CO2-uitstoot werden bepaald met behulp van de WLTP-testprocedure. De waarden werden vervolgens weer omgezet naar NEDC om vergelijking met andere voertuigen mogelijk te maken, in overeenstemming met de voorschriften R (CE) nr. 715/2007, R (UE) nr. 2017/1153 en R (UE) nr. 2017/1151 .